A Tan Kapuja Buddhista Egyház már a kezdetekkor a buddhista tanítások magyar nyelven történő hozzáférésének segítését. a buddhizmus hazai oktatását tűzte zászlajára. Ennek számos formája közül az egyik kiemelten fontos eszköz pedig a konferenciák és tanfolyamok szervezése, ahol a többi között a buddhizmus története, a buddhista tanítások, a buddhizmus gyakorlati működése, a buddhizmusnak az élet különböző területein való megjelenése és gyakorlati alkalmazhatósága, valamint a buddhizmus nyugati fejlődése adják a legtöbb témát.

 

KONFERENCIÁK

A Tan Kapuja Buddhista Egyház és intézményei, a főiskola és a Kelet-Nyugat Kutatóintézet több jelentős konferencia szervezésében és lebonyolításában vett részt az elmúlt tíz évben. Ezek többnyire interdiszciplináris témákat érintettek, mint a buddhista szemléletű gazdaság, összehasonlító vallástudomány, kognitív tudományok.

A konferenciák megrendezésében partnerei voltak többek között: a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdaságetikai Központja, a Magyar Tudományos Akadémia Néprajzi Kutatóintézete, a Magyar Vallástudományi Társaság, a Magyar Kognitív Tudományi Alapítvány.

A Kelet-Nyugat Kutatóintézet szervezésében létrejött közel húsz házikonferencia a buddhológia számos területét érintette és a legnagyobb hazai szaktekintélyek tartottak előadásokat.

A kutatóintézet több nemzetközi workshopot is rendezett az angliai Crucible Research és az East-West Sanctuary központokkal együtt.

Gazdag tapasztalataink, felkészültségünk, adottságaink alapján készen állunk további konferenciák együttműködésben történő megszervezésére, lebonyolítására. Amennyiben bármely intézmény helyszínt keres konferenciája megrendezéséhez, forduljon hozzánk bizalommal.

 

TANFOLYAMOK

A Tan Kapuja Buddhista Egyház - A Tan Kapuja Buddhista Főiskola fenntartójaként - a felsőoktatási tevékenysége mellett, mindenki számára elérhető tanfolyamok szervezését is felvállalva segíti, hogy minél több érdekledő részesülhessen a buddhista tanításokból és juthasson minél szélesebbkörű megértéshez a Tanról. Így az elmúlt években olyan tanfolyamokon vehettek részt az érdeklődők, mint például Az éberség jógája, a Jóga alkímiája,  A harcos útja, A buddhizmus alaptanításai, vagy épp a Felvételi előkészítő tanfolyam, mely mindamellett, hogy felkészíti a tanfolyam résztvevőit a főiskolai felvételire, széleskörű tudást biztosít a buddhizmus történetéről és tanításairól egyaránt.

+36 (30) 991 2766
Csörgő Zoltán (szervező)