1098 Budapest, Börzsöny u. 11.
Térkép

06-1-280-6712

Email
A Tan Kapuja Buddhista Alapítványt A Tan Kapuja Buddhista Egyház alapította 1995-ben.
 
Az alapítvány célja a buddhizmus eszméjének, tanainak magyarországi meghonosítása, a magyarországi buddhista közösségek és intézmények támogatása, kiemelten kezelve A Tan Kapuja Buddhista Főiskola működési feltételeinek javítását, ösztöndíjak alapítását, ösztöndíjak cseréjének megszervezését, tanulmányok és kutatások támogatását, kiadványok megjelentetését és információs bázis kialakítását.

Az alapítvány a nevelés és oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés, tudományos tevékenységek, kutatás, kulturális tevékenységek területén igyekszik támogatást nyújtani az alapítvány célja szerinti iskola vagy kollégium, kutató- vagy kulturális intézet számára.

A támogatás pályázat útján, vagy kérelemre pályázat nélkül, kuratóriumi döntéssel ítélhető oda, a támogatásban a céloknak megfelelő oktatási intézmények vagy magánszemélyek vehetnek részt.

Működésének húsz éve során az alapítvány számtalan értékes projektet és egyedi kutatást, tanulmányutat támogatott, elsősorban A Tan Kapuja Buddhista Főiskola és az ELTE buddhizmussal, Kelet-kutatással és a buddhizmus szent nyelveivel foglalkozó hallgatói megsegítésére, tanulmányok, könyvek és hangzóanyagok megjelentetésére.

 

Az Alapítvány bankszámláját a Kereskedelmi és Hitelbank Rt. Rózsadombi Fiókjánál vezeti.

Számlaszáma: 10403181-31810544-00000000

A Tan Kapuja Buddhista Alapítvány adószáma: 18038251-1-43